458415
458415
458415
458415
458415

''Jezovit scenarij i priča o otmici nisu se uklapali u tezu o nesretnom slučaju''

  • , 26.11.2016., 07:41
  • Autor:
  • komentara

Francuski sud osudio je u petak na pet godina zatvora majku malene Fione, pretučene nasmrt 2013., a njezina partnera koji je proglašen krivim za nanošenje smrtonosnih ozljeda djevojčici na dvadeset godina.

 
 
 
 
Ubijena djevojčica Fiona (Foto: AFP)
Ubijena djevojčica Fiona (Foto: AFP)

Porotni sud u Puy-de-Domeu, u Francuskoj, donio je presudu u petak navečer nakon dvotjednog suđenja dvoma ovisnicima krivim za smrt petogodišnje djevojčice čije tijelo nikad nije pronađeno, ali je njezina sudbina potresla zemlju.

Majka djevojčice, Cecile Bourgeon (29) djelomično je oslobođena po točki optužnice za svjesno nanošenje ozljeda koje je prouzročilo smrt, za koju su ipak ocijenili da nije bila hotimična.

Protivno svim očekivanjima, osuđena je samo po četiri točke, napose za "nepružanje pomoći osobi u opasnosti" i "prijavljivanje izmišljenog zločina" zbog toga što je izmislila priču o nestanku svoje kćeri u parku u Clermont-Ferrandu 12. svibnja 2013.

No sud joj je oduzeo skrbništvo nad drugo dvoje djece.

Majčin bivši partner Berkane Makhlouf (35) proglašen je krivim za nanošenje smrtonosnih ozljeda i osuđen je na 20 godina strogog zatvora, uz nemogućnost ublažavanja kazne tijekom dviju trećina tog razdoblja.

Tužiteljstvo je tražilo 30 godina strogog zatvora, što je najviša moguća kazna, za oboje optuženika. Potonji nisu pokazivali emocije nakon izricanja presude. Fionin otac, Nicolas Chafoulais, napustio je sudnicu nakon presude.

Bivši partneri su mjesecima tvrdili da je malena oteta, ali su najposlije priznali smrt Fione čije tijelo nikada nije pronađeno, zbog čega se nije mogao točno utvrditi uzrok smrti.

Obrana je neprestano iznosila tezu o nesretnom slučaju a Berkane Makhlouf je nijekao optužbu za nanošenje smrtonosnih ozljeda, za što je optužio Bourgeon.

No tužiteljstvo je ocijenilo da se "ponašanje para, jezovit scenarij i priča o otmici nisu uklapali u tezu o nesretnom slučaju" (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se