Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odlučno stajalište'

Veoma zabrinuti Hollande razgovarao s Putinom i Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuskog predsjednika brine pogoršanje stanja u Ukrajini. Istaknuo je da se što prije moraju obustaviti napadi i prekinuti dramatično stanje.

Francois Hollande, 'veoma zabrinut' zbog pogoršanja stanja u Ukrajini, u ponedjeljak navečer je razgovarao telefonom s ruskim predsjednikomVladimirom Putinom i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, priopćila je Elizejska palača a prenio AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Par sati nakon kraja primirja Velika vojna operacija na istoku Ukrajine: 'Mi ćemo napasti i osloboditi naš teritorij' Slika nije dostupna Traže veće napore od Putina Zapad pojačava pritisak na Moskvu

'Veoma zabrinut, predsjednik je razgovarao s Vladimirom Putinom i s Angelom Merkel, istaknuvši da se što prije moraju zaustaviti napadi i prekinuti to dramatično stanje', rekao je isti izvor.

Francois Hollande je 'zauzeo veoma odlučno stajalište istaknuvši da je nužno što prije zaustaviti uporabu sile, s čime se suglasila i Angela Merkel', istaknuto je.

'NATO se ukrajinskom vojskom koristi kao legijom stranaca'

Francuski predsjednik je još u nedjelju razgovarao s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom i s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, već tada izrazivši svoju "snažnu zabrinutost", dan nakon granatiranja Mariupolja.

Trideset civila je poginulo u subotu u Mariupolju, strateškoj luci na istoku Ukrajine, u granatiranju za koje se optužuje proruske separatiste.

Više od 5000 ljudi je poginulo, a više od milijuna je raseljeno od početka sukoba prije devet mjeseci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene