Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rukovanje puno simbolike

VIDEO Obamin ubojiti pogled i Putinov kiseli smiješak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko su zategnuti odnosi između lidera Rusije u Sjedinjenih Država Vladimira Putina i Baracka Obame najvidljivije je bilo tijekom njihova protokolarnog rukovanja uoči početka summita skupine G20 u Sankt Petersburgu.

Iako je njihov susret zakazan u drugom terminu u Moskvi naprasno otkazan nakon što je Rusija dala privremeni azil bivšem američkom špijunu Edwardu Snowdenu, ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Barack Obama ipak su se našli oči u oči.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

>> Vladimir Putin otvorio summit G20: O Siriji ćemo pričati za večerom

Po Obaminom dolasku u Sankt Petersburg na summit čelnika zemalja skupine G20, fotoreporteri su zabilježili rukovanje dvojice lidera.

Iz kiselog Putinova smiješka i ubojitog Obamina pogleda da se iščitati kako pružanje ruku nije bilo ništa više osim pukog protokola. U jednom su se trenutku obojica predsjednika nasmiješila fotografima, no bila je to tek preočita poza.

Sve to i nije neko iznenađenje, s obzirom da je uz aferu sa Snowdenom odnose dviju velesila posljednjih tjedana zahladila situacija u Siriji, nakon navodnog kemijskog napada u okolici Damaska, za koji Zapad okrivljuje režim Bašara al-Asada. Obama je zbog svega zaključio kako bi Asadov režim trebalo kazniti vojnom silom, čemu se Rusija žestoko protivi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene