Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo povučen, malo ratoboran

FOTO Znate li tko je ovaj 'mamin dečko'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stasao je od maminog sinčića do vođe jedne od najomraženijih i najzatvorenijih zemalja svijeta. Je li se doista promijenio ili je Kim Jong Un i dalje 'mamin dečko'.

Na fotografiji koju je objavio Asia Times, jednoj od rijetkih dostupnih javnosti, maleni Kim Jong Un pravi i boja crteže, dok ga budnim okom promatra njegova majka Ko Young-hee.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> UŽIVO Proturaketni sustav i na Okinawi, razarači u Japanskom moru

Obučen u mini vojnu odoricu i ozbiljnog lica, budući sjevernokorejski veliki vođa na fotografiji izgleda kako se ozbiljno prihvatio crtanja i bojanja, baš kao što danas ozbiljno 'zvecka' oružjem i prijeti Amerikancima, Južnoj Koreji i Japanu.

Fotografija koju vidite iz vremena je dok je još prvi vođa Sjeverne Koreje, Kim Il-sung, bio na vlasti, a njegov otac, Kim Jong Il obavljao pripreme za preuzimanje vlasti.

Tijekom školovanja bio je i u međunarodnoj školi u Gümligenu pored Berna u Švicarskoj, a nekadašnji školski kolege opisuju ga kao povučenog, no i s dobrim smislom za humor. 'Bio je smiješan. Uvijek raspoložen za šalu', rekao je za The Mirror njegov bivši školski kolega Marco Imhof.

Kim Jong Un oduvijek je volio košarku i idolizirao je Michaela Jordana, a dječački san mu se ostvario nedavnim posjetom Dennisa Rodmana Sjevernoj Koreji, s kojim se dobro zabavio.

No, veselje je bilo kratkog vijeka. Južnokorejska obavještajna agencija nedavno je izvijestila kako je Kim Jong Un bio meta pokušaja atentata, nakon što je oduzeo čin generalu s četiri zvjezdice, što je rezultiralo borbom za moć.

Vjerojatno kao pokušaj da zadrži autoritet i moć, Kim Jong Un postao je ratoboran i prekinuo svu komunikaciju s južnim susjedima i SAD-om te zaprijetio termonuklearnim ratom. Većina analitičara vjeruje, piše Business Insider, kako će Kim Jong Un svoje prijetnje potkrijepiti nekim minornim oružanim napadom, koji neće rezultirati općim ratom između dviju Koreja, ili nečim još gorim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene