Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put u 150 godina

FOTO - UŽAS U ŠUMI: Ovo je bila posljednja fotografija studenta informatike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon strašne tragedije u šumi, kada je grupa studenata naišla na medvjeda koji je potom ubio i pojeo jednog od njih, policija je objavila i fotografije sa smartphonea žrtve.

Skupina prijatelja šetala je šumom u 'Apshawa Preserve', prirodnom rezervatu na sjeveru New Jerseya. U jednom trenutku suočili su se oči u oči s golemim medvjedom.

Pročitajte i ovo Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto Screenshot Djelić sekunde VIDEO Skijaš snimio zastrašujući trenutak: Zamalo sam naletio na njega

Pet prijatelja od straha se razbježalo što je, kažu stručnjaci, još više ugrozilo njihovu sigurnost. Jednog od mladića, 22-godišnjeg studenta informatike, medvjed je zgrabio i ubio. Nesretnom je mladiću netom prije napada ispala tenisica i posljednji je put viđen kako se pokušava popeti na obližnju stijenu.

Policija je sada objavila fotografije pronađene na smartphoneu ubijenog mladića.

Medvjed je raskomadao mladića, a neke dijelove pojeo. Prijatelji su u međuvrememnu uspjeli nazvati 911, a kada je stigla policija medvjed je još uvijek bio pored ostataka tijela nesretnog studenta. Policajac je pucao u zrak, no medvjed nije htio otići. Na kraju su ga policajci morali ubiti.

Stručnjaci kažu da je ovo prvi ovakav slučaj u rezervatu u posljednjih 150 godina. Nije im baš jasno zašto je medvjed star 4 godine i težak oko 130 kilograma bio tako okrutan pa sumnjaju u bjesnoću.

VIDEO Šokirao ljude: 'Hodao je poput čovjeka'

Ipak, upozoravaju da je ovu divlju životinju najviše iziritiralo njihovo bježanje kada im se približio. Kažu da je u takvim situacijama potrebno staloženo reagirati. Ako je osoba sama treba se udaljavati mirnim i tihim koracima i nikako podizati ton glasa ili početi bježati, piše NJ.

'Bijeg izaziva medvjeda da vas lovi. A ako se radi o grupi ljudi tada trebaju ostati u grupi da se doimaju veći i brojniji od životinje. Trebaju uzeti kamenje i štapove u ruke, svi se jednoglasno derati ali i istovremeno udaljavati od medvjeda. Tada je puno manja vjerojatnost da će se medvjed odlučiti na napad', pojašnjava stručnjak za medvjede Dave Garshelis za North Jersey

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene