Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Foto: Turisti hvataju slonove i šalju ih u rezervat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti u Malawiju sada mogu sudjelovati u očuvanju slonova, jer im tamošnji turistički ured nudi mogućnost pomaganja u hvatanju slonova i njihovom odvoženju u rezervate.

Kada dođu na šestodnevni odmor u Malawi, turisti se mogu okušati u premještanju krda slonova iz Nacionalnog parka Liwonde u regiji Magochi u rezervat Majete Wildlife na jugu zemlje, gdje je životnjama osiguran novi dom u divljini.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Vlasti tvrde da je ovaj pothvat neophodan jer slonovi u Mangochiju uništavaju farme lokalnih seljana, pa postoji bojazan da bi ih stanovnici mogli početi ubijati. Ne škodi imati i dodatne pomagače, naročito ako im se to sve može i naplatiti.

Turisti pomažu pronaći životinje, dati im sredstvo za smirenje i utovariti ih na kamion iz kojeg ih prate u njihov novi dom.

Ovakav šestodnevni odmor organizira Južnoafrička kompanija Exclusive Air Safaris u suradnji s African Parks Foundation, a košta oko 4,500 funti po osobi te uključuje smještaj u šatorima.

Glasnogovornik malavijskog turističkog ureda Kelly White kaže da će se shema relokacije životinja u kojoj sudjeluju turisti proširiti na bizone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene