Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arheologu pozlilo od šoka

Trebalo im građevinskog materijala pa srušili majansku piramidu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih piramida Maja u srednjoameričkoj državi Belize uništena je buldožerima i bagerima i to zato jer je jednoj građevinskoj kompaniji zatrebalo materijala za gradnju.

Zaposlenici belizeanskog Instituta za arheologiju u nevjerici su gledali devastiranu piramidu koju je uništila građevinska tvrtka i to ne slučajno, nego jer im je zatrebalo građevinskog materijala za izgradnju ceste, piše The Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbogom, pameti Heavy mental: Bijesni radnici se nasred ulice potukli bagerima! Slika nije dostupna Pojeli meso žrtve Na živo im izrezali srce i oderali kožu koju su potom oblačili na sebe

30-metarsku piramidu staru oko 2.300 godina uništili su buldožerima i bagerima, a policija je pokrenula istragu. Jednom od zaposlenika Instituta Jaimeju Aweu pozlilo je kada je ugledao što su napravili piramidi.

'Vidjeti prizore uništavanja u Nohmulu na mnoge je načine nešto najgore što sam doživio u svojoj profesiji. U tom pogledu ono što se dogodilo je žalosno i neoprostivo', rekao je Awe.

Uništena piramida nalazi se u nalazištu Nohmul koji leži na privatnom posjedu, ali je zaštićen zakonom o predhispanskim građevinama. Točnije, trebao bi biti zaštićen s obzirom da taj zakon malo tko uvažava. Policijska istraga još nije dala rezultata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene