Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Poreču

FOTO: Slovenci u Poreču spasili morskog psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri slovenska učenika i njihov mentor pokazali su koliko su hrabri. On su tijekom šetnje blizu obale skoro u samom središtu Poreča naišli na nasukanog morskog psa. Nisu odustali sve dok ga nisu uspjeli vratiti u more.

Urška Intiha, Jure Kapun i Nina Ozmić, učenici mariborske Druge gimnazije i njihov mentor Rok Tkavc tijekom šetnje su primijetili nasukanog morskog psa, dugog 2,5 metra. Oni su u Hrvatsku došli na nagradni izlet. U večernjoj šetnji spazili su tri stranca, koji su nešto fotografirali. 'Kad smo im se približili, primijetili smo nasukanog morskog psa u plitkom dijelu blizu obale. Morski pas je bio okrenut na leđa. Mislili smo da je mrtav', rekao je profesor Tkavc za slovenski 24ur.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen je Brutalan napad: Učenik (16) istukao profesora, ima frakture kostiju lica i glave Ilustracija Očevid u tijeku Teška nesreća na porečkoj obilaznici, jedna osoba poginula

Kada su vidjeli da se miče, počeli su razmišljati o tome kako mu mogu pomoći. 'Prvo smo ga polijevali vodom, ali smo shvatili da mu tako ne možemo pomoći. Zatim smo mu se polako približili i pokušali ga okrenuti. Nismo se bojali. Morski pas se nije micao, moguće da je hibernirao.', dodao je mentor. 'Domaći građani su se također okupili i počeli razgovarati o tome tko će ići po pušku. Lučka kapetanija je isto bila na putu, a pozvana je i policija. Nakon sat vremena ipak smo ga uspjeli okrenuti na trbuh. Zatim smo malo pričekali da dođe k sebi, a onda smo ga okrenuli tako da je mogao otplivati u dublji dio mora', ispričao je Tkavc. U Sloveniju su se vratili zadovoljni jer su spasili život, a zahvale ne očekuju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene