Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Godišnjica pobjede u II. svjetskom ratu

VIDEO i FOTO: Rusija vojnom paradom demonstrirala moć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je na vojnoj paradi u Moskvi, u povodu proslave 66. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, prikazala svoju vojnu moć.

Najveće rakete i najnapredniji tenkovi paradirali su ulicama grada, dok je 20 tisuća pripadnika marširalo Crvenim trgom pozdravljajući predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina.

Velike vojne parade tradicionalni su način ispoljavanje sovjetskog i ruskog ponosa od 1945. a pružale su priliku ruskim vođama da na krilima patriotizma u drugi plan privremeno bace probleme koji muče rusku vojsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 10.000 vojnika već vježba Sjeverna Koreja priprema najveću vojnu paradu u svojoj povijesti Slika nije dostupna Američki obavještajni dužnosnik o bolesti Kim Jong- Ila

>> VIDEO: Uspio prizemljiti zrakoplov izvan kontrole!

Parada u Moskvi i druge širom Rusije od zapadnog Sibira do Dalekog istoka koštat će, prema procjenama, oko 43 milijuna dolara.

Putin obećao potrošiti 718 milijardi dolara za obnovu ruskog naoružanja

Analitičari kažu da većinu ruskog naoružanja čini oružje proizvedeno prije 20 godina, a naknadno poboljšano. Iako je drugi najveći izvoznik oružja na svijetu, Rusiji manjka investicija i političke volje da vlastite redove opremi najmodernijim oružjem.

'Ti sustavi stvoreni su prije 20 godina i proizvode se danas u minimalnim količinama', kaže vojni analitičar Aleksander Golts.

Putin je obećao potrošiti 718 milijardi dolara tijekom sljedećih deset godina na obnovu ruskog naoružanja.

Vojnim reformama koje su planirane cilj je popuniti ruski vojni sastav profesionalnim vojnicima jer demografska kriza dovodi u pitanje popunu vojnih redova ročnicima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene