Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika vojna parada

FOTO Rusija na Crvenom trgu pokazala mišiće, Putin nadgledao prelet 68 aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska je vojska pokazala vojna oklopna vozila i borbene avione tijekom vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi, koja je održana povodom Dana pobjede. Sve je nadgledao Vladimir Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak u Moskvi povodom 68. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu da tragedija rata ostaje kao vječni podsjetnik na njegove užase i istaknuo je da će Rusija učiniti sve za očuvanje globalnog mira i sprečavanje novih ratova, prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Bijele marame Putin pred najnovijim izazovom: Bi li mu ove žene mogle doći glave? Dmitrij Medvedev Bivši predsjednik Rusije Medvedev upozorio na slanje vojske u Ukrajinu: "Nadam se da arogantni Britanci shvaćaju da bi to bila objava rata''

"Mi se sjećamo što znači tragedija rata i učinit ćemo sve da se nitko nikada ne usudi ponovno je pokrenuti, da ne ugrozi našu djecu, naš dom, našu zemlju. Učinit ćemo sve kako bismo ojačali globalnu sigurnost", istaknuo je Putin u svom govoru na vojnoj paradi održanoj na Crvenom trgu.

>> Putin: Berezovski mi je prije smrti poslao dva pisma

Po njegovim riječima, pobjeda u svibnju 1945. predstavlja simbol vjernosti domovini, simbol jedinstva višenacionalne države i njezinu bezgraničnu predanost korijenima i povijesti. "To su vrijednosti za koje se naš narod tako žestoko borio", naglasio je Putin na paradi u kojoj je sudjelovalo više od 11.000 vojnika i stotinjak vojnih vozila.

Nad Crvenim trgom preletjelo je 68 borbenih zrakoplova i helikoptera, a navečer će se u Moskvi održati vatrometi na 14 lokacija kao kulminacija proslava Dana pobjede.

U održavanju sigurnosti diljem Rusije na Dan pobjede sudjeluje više od 160.000 policajaca i oko 13.000 vojnika. Vojnu paradu u Moskvi i druge svečanosti u prijestolnici osigurava više od 20.000 policijskih časnika i pripadnika ministarstva unutarnjih poslova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene