Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam dana prije termina

FOTO: Rodila zdrave blizanke iz dviju maternica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarah Reinfelder iz grada Marquette u američkom Michiganu rodila je zdrave blizanke, što samo po sebi ne bi bilo neobično da se svaki fetus nije razvijao u drugoj maternici.

Djevojčice 21-godišnje Sare Reinfelder rođene su carskim rezom, sedam tjedana prije tremina. Sarino stanje medicini nije nepoznato, radi se o rijetkom slučaju dvostruke maternice no liječnici kažu kako je rođenje blizanaca iz različitih maternica prava rijetkost.

Pročitajte i ovo Beba u inkubatoru, ilustracija (Foto: Getty images) nevjerojatno što su radili liječnici Čudo u Češkoj: 117 dana nakon što joj je utvrđena moždana smrt – rodila bebu Nestale djevojčice (Foto: hamogelo.gr) Požari odnijeli 88 života Grčka: Tijela blizanki nestalih u požaru pronađena u zagrljaju s bakom i djedom

Maternice Sare Reinfelder različite su veličine, pa se tako i njezine blizanke znatno razlikuju u porođajnoj težini. Liječnice dr. Connie Hedmark i dr. Breana Pond koje su vodile Sarinu trudnoću, izvijestile su kako je prvo rođena veća blizanka koja je težila 1.78 kg, a potom druga koja je rođena sa samo 450 grama. Obje će do daljnjega biti u inkubatorima i pod stalnom liječnikom brigom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene