Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zabranjeno talijansko iskušenje'

FOTO: Reklama s trudnom časnom uvrijedila vjernike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjema reklamama za sladoled prijeti zabrana od nadležnih institucija jer vrijeđaju Katoličku crkvu.

Jedna prikazuje trudnu časnu sestru, a druga dvojicu svećenika u pozi kao da će se poljubiti. Na reklami na kojoj trudna časna sestra jede sladoled Antonio Federici nalazi se i provokativni slogan 'bezgrešno začet'. Reklama s dvojicom muškaraca obučenima u svećeničku odoru koji izgledaju kao da će se poljubiti nosi naziv 'vjerujemo u spasenje'. Reklame su dobile puno kritika od strane vjernika, a The Advertising Standards Authority će vjerojatno zabraniti reklamu s trudnom časnom, dok je reklama sa svećenicima pod istragom.

Pročitajte i ovo Cijene crkvenih usluga - 1 Usporedio ih s trgovinama Papa poručio svećenicima da ga boli kad vidi cjenike nekih župnih ureda. Što kažu hrvatski svećenici? Slika nije dostupna Kako je samo fin... Je li ovo seksualno uznemiravanje?

Iz britanske tvrtke Antonio Federici kažu da reklama predstavlja 'zabranjeno talijansko iskušenje'. Kreativni direktor Matt O'Connor reka je da će tvrtka puno izgubiti ako povuče reklame. 'Žalio se jedan mali broj ljudi koji je vidio reklamu. Oni su glasna manjina nad većinom,' rekao je. Reklame su se pojavile u časopisima Grazia, Look i The Lady. Umirovljeni katolički biskup John Jukes smatra reklame pridonose da općem ponižavanju i napad na religiozna uvjerenja i vjernike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene