Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasni minusi u SAD-u

Liječnici upozoravaju: Ozebline se mogu pojaviti u samo nekoliko minuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnike američkog Srednjeg zapada pogodila je najveća hladnoća u posljednjih 20 godina,

Temperature na srednjem zapadu SAd-ua tako su niske da su ih meteorolozi nazvali 'opasnima po život'. Ledeni uvjeti zaustavili su promet diljem regije, a otkazane su ili odgođene tisuće letova. Neki dužnosnici su iz opreza zatvorili škole, dok je u zračnoj luci u New Yorku zrakoplov sletio s piste i zabio se u snijeg.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode"

'Najniže temperature u posljednjih 20 godina proširit će se danas sjevernim i središnjim dijelom SAD-a. U kombinaciji sa snažnim vjetrovima, te će temperature rezultirati po život opasnom hladnoćom koja odgovara 60 stupnjeva ispod nule', stoji u upozorenju savezne meteorološke službe.

Snijeg i hladnoća odnijeli 11 života

Na takvoj se hladnoći ozebline na nezaštićenoj koži mogu pojaviti u roku od nekoliko minuta, kažu stručnjaci.

U Chicagu i Indianapolisu očekuju se temperature od -24 celzijeva stupnja, Minneapolisu -34 te Fargu, Sjevernoj Dakoti - 35 stupnjeva. Najniža zabilježena temperatura od -38 stupnjeva izmjerena je u nedjelju u Crane Lakeu u saveznoj državi Minnesoti.

Prognostičari za sjeveroistok SAD-a najavljuju kratko zatopljenje prije nego što se u ponedjeljak vrati intenzivno hladno vrijeme.

Fotografija snimljena iz zraka pokazuje koliko je New York prekriven snijegom. PZ Feed News objavio je ovu impresivnu fotografiju na Twitteru. (I.D. / Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene