Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno nevrijeme

FOTO 'Prašnjava' kiša uzbunila stanovnike tri američke savezne države!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici tri američke savezne države neugodno su se iznenadili nakon kiše. Oborine su naime ostavile trag u obliku prljavštine i teške prašine na kućama, ulicama i automobilima.

Američka nacionalna meteorološka služba (NSW) dala je uzorke prašine na analizu, a rezultati koje su dobili zaista su bizarni. Inicijalno je NSW tvrdio da je prljavština koju su kiše donijele rezultat oluje u Nevadi, gdje se bio uzdigao velik oblak prašine u atmosferu.

Pročitajte i ovo Ana i Brian Walshe Agonija se nastavlja Padaju li ključni dokazi u slučaju ubojstva Ane Walshe u vodu? Sve ide na ruku njezinu suprugu, osumnjičenom Brianu Morski pas losos na obali rijeke Salmon Slučaj iz Idaha Mještani u šoku: Naišli na morskog psa na obali rijeke, a nigdje nema izlaza na more

Otad su se pojavile i još neke hipoteze, a vezane su za vulkansku aktivnost, naravno ne u SAD-u. Jedna teorija kaže da je vjerojatno riječ o pepelu koji je do SAD-a stigao od vulkana Šiveluč na Kamčatki u Rusiji, koji je više od 6.000 kilometara udaljen od tri navedene države - Washington, Oregon i Idaho, prenosi Discovery.

VIDEO Prirodni fenomen koji se 'šulja' i uništava sve pred sobom

Vulkan Šiveluč je krajem siječnja u atmosferu ispuhao pepeo na visinu od oko 7.000 metara, pa je atmosferskim vjetrovima on vjerojatno dospio iznad SAD-a, gdje je kroz kišu završio na tlu.

Druga teorija, koju je predložio meteorolog CNN-a jest da je prašina došla iz vulkana u Meksiku, koji je oko 3.200 kilometara udaljen od tri navedene države.

Bez obzira na udaljenost, nije neobično da vulkanski pepeo završi tisućama kilometara daleko na tlu putem kiše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene