Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urednik Guardiana javno

FOTO Ovako izgleda PROPISNO uništeno računalo s osjetljivim dokumentima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su britanske obavještajne službe britanskom listu Guardian zaprijetile pravnom akcijom zbog kopija dokumenata američke obavještajne službe NSA, koje im je proslijedio zviždač Edward Snowden, uredništvo je odlučilo samo uništiti hard diskove koji sadrže te dokumente.

Glavni urednik Guardiana, Alan Rusbridger, putem svojeg Twitter profila objavio je fotografiju, kako je istaknuo, propisno uništenog hard diska, koji je sadržavao osjetljive dokumente NSA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirala i odnos s Rusijom Predsjednica za britanski Guardian: "Ekstremna desnica u Hrvatskoj je izuzetak, a ne pravilo" Slobodan Praljak popio otrov u sudnici (Foto: ICTY/Dnevnik.hr) Povukli paralelu Ugledni Guardian usporedio javna samoubojstva Praljka i poznatog nacističkog zločinca

>> Rusija kritizira britanske vlasti zbog pritiska na Guardian

'Evo kako izgleda Guardianov MacBook Pro nakon komadanja po najvišim standardima britanske vlade', napisao je Rusbridger.

Pojasnio je i zašto je Guardian odlučio uništiti svoja računala s povjerljivim informacijama, prenosi Business Insider.

'Obavještajci su stajali iznad dvojice zaposlenika Guardiana, dok su se oni dali u komadanje hard diskova i memorijskih čipova bušilicama i kutnim brusilicama te im pokazivali ključne točke na računalnim komponentama koje trebaju uništiti. Napravili su fotografije nakon što su ostaci prikupljeni na jedno mjesto, ali ništa nisu uzeli', pojasnio je Rusbridger.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene