Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješava libijsku krizu

FOTO: Obama u super tajnom šatoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća učinila je neobičan potez i objavila predsjednika Baracka Obamu kako stanje u Libiji prati iz tajnog šatora u Brazilu.

Mobilni šator prate iznimne mjere sigurnosti i dizajniran je kako bi najmoćniji čovjek svijeta i prilikom putovanja mogao voditi povjerljive razgovore. Kako javlja BBC, šator je najsigurnije mjesto na svijetu za povjerljive razgovore. Šator, poznatiji kao SCIF (Sensitive Compartmented Information Facility) ima zaštitu protiv prisluškivanja i kompjuterskog hakiranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''IZLUDI NAS TO VIŠE'' Stanovnici sela Pecki pokraj Petrinje na izmaku su snaga: ''U ratu se možeš zaštititi, od ovoga ne'' Slika nije dostupna prozvali stožer i vladu U Varaždinu preminulo čak 10 COVID pacijenata: "Mi smo u ratnom stanju, podaci su alarmantni"

>> Obama: Zbog ušiju su me maltretirali u školi

>> Obama: Gadafi mora sići s vlasti i odmah otići

Osnovna svrha tzv. 'ratne sobe' je mogućnost da predsjednik SAD-a može prilikom putovanja voditi povjerljive razgovore sa stranim kolegama kao i pregledavati važne dokumente. Dok su se prije neki dan lomila koplja oko Libije predsjednik Obama se nalazio u Brazilu. Kako bi bio u toku s događajima u hotelu su mu odmah montirali šator u kojem je mogao nesmetano obavljati telefonske razgovore.

Šator nema prozora i napravljen je od tajnog materijala koji onemogućuje prisluškivanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene