Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kada mislite da gore ne može...

FOTO: Najgori paraziti na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada vam liječnik kaže da u tijelu imate parazita, ne želite čuti više detalja. Čini li vam se grozno da sićušni crv ili životinjica živi duboko u vama? E pa, zamislite onda da u vama živi neku ljupko stvorenje iz sljedeće priče...

Tehnički, naš je organizam već pun svakojakih stvorenja; bakterija, virusa i ostalih. Po toj logici, zbog čega bi bili u šoku kada saznate da u vam ispod kože još živi i crv? Ne bi trebali histerizirati ni kada vam kažu da taj crv raste te da će na kraju biti duži od vaše noge, piše Cracked.com.   

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Gvinejea crv vreba s bazena

Radi se o Gvineja crvu. On život započinje u mikroskopskoj ličinki dovoljno maloj da stane u vodenu buhu koja voli živjeti po bazenima te ući u usta plivačima. Tako vodena buha dospije u želudac gdje ju uništi želučana kiselina, no Gvineja crv preživi i počinje rasti. Godinu dana nakon infekcije, crv postiže punu veličinu, odnosno dugačak je kao trogodišnje dijete. Tada crvu ljudsko tijelo postaje premalo i želi van te dođe do površine kože i uzrokuje mjehur koji je popraćen povišenom tjelesnom temperaturom. Crv to 'namjerno' radi jer želi da čovjek svoje tijelo uroni u vodu. Kada čovjek uđe u vodu, crv počinje izlaziti iz mjehura, ostavljajući za sobom u vodi tisuće ličinki koje zatim jedu vodene buhe....i sve počinje ispočetka.

Parazit koji oponaša jezik ribe

U jednu ruku, možete se opustiti jer ovaj parazit, koliko je dosad poznato, ne napada ljude. No, radi se u najužasnijem parazitu za kojeg ćete ikada čuti. Cymothoa exigua je maleni ljuskar koji uđe u ribu kroz njezine škrge te dođe do jezika koji je navodno najukusniji dio ribe. Parazit pomoću svojih klješta kopa riblji jezik i pije krv. Kako cymothoa exigua raste, može popiti sve više i više krvi i kopa dublje po jeziku ribe koji zbog toga polagano atrofira. Kada je jezik do kraja uništen, parazit se smjesti na njegovo mjesto i svojim tijelom zamijenjuje jezik. Na neki način, cymothoa exigua ima sposobnost zakačiti se za riblju čeljust točno na mjestu gdje je nekada bio jezik te oponašati njegove radnje sve do kraja životnog vijeka životinje.

Crv koji voli kosu žena

Crv koji se ženama uvlači u kosu voli obitavati na mjestima gdje ima vode. Tamo vrlo lako pronalazi put za ulazak u ljudski organizam, hrani se bakterijama na našem tijelu, a zna narasti i do dužine stopala.

Glista koja želi živjeti u limfama

Parazit kojeg ćete upoznati učinit će vam do sada omražene komarce simpatičnim životinjicama. Radi se o jednoj vrsti gliste koja napada ljude. Nakon godinu dana što je ušla u ljudusko tijelo, glista odraste i useli se u limfne žljezde koje luče fluide i brane se od gliste. Gledajući izvana, dio tijela počinje natjecati i pretvarati se u balon, a u završnoj fazi napadnuti dio tijela dobiva pridjev slonski, pa tako imamo slonsku nogu, ruku......blaženi komarci.

Sacculina napada rakove

Sacculina je stari parazit zakamufliran iza lijepa imena da ne zvuči strašno. Zapravo se radi o parazitu koji ima sposobnost ući u različite vrste rakova, u njima narasti te zatim izaći van. Ona manipulira rakovim hormonima i sterilizira ga. Tada potakne promjene u rakovom tijelu. Zasad nema zabilježenog slučaja da je Sacculina napala čovjeka.

Život počinje na izmetu

Leucochloridium paradoxum je parazit kojeg je teško zamisliti. On doslovno život započinje na izmetu, a zatim čeka da ju neka životinja pojede. Obično to prvi bude puž. Kako parazit zna da ptice baš ne vole jesti puževe, on kreće na posao koji se sastoji od toga da potakne promjene na tijelu puža da počne sličiti zalogaju koji je pticama puno ukusniji; gusjenicama.

Zlo u osi

Smaragdna osa živo je zlo. Ženka ne brine samo da izlegne ličinke i da one bude na sigurnom; ona vodi računa da one budu točno pokraj omiljenog izvora hrane, žohara. Problem je u tome što je žohar agresivan i tri puta veći od nje. Tada osa upotrijebi svoj dugački žalac i ubodom, odnosno otrovom,  paralizira cijelo žoharovo tijelo. Drugi put žohara ubode točno u mozak te ispusti otrov koji blokira njegovu živce, odnosno, od kojeg žohar postaje zombi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene