Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sustav se prelijeva

FOTO Grade 'super kanalizaciju', vrijednu 40 milijardi kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
London ima velikih problema sa sustavom kanalizacije, koji se nije promijenio još od viktorijanskog doba.

Strukturalno, londonskom sustavu kanalizacije ništa ne fali, jer se mreža podzemnih kanala drži dobro čak i 150 godina nakon izgradnje. Ono u čemu jest problem, jest da svaki put kad padne i najmanja kiša, sustav se počne prelijevati.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena"

Rezultat prelijevanja je taj da se u rijeku Temzu godišnje izlije više milijuna tona sirove kanalizacijske vode, odnosno to se događa najmanje jednom na tjednoj bazi, prenosi Business Insider.

Zvono na uzbunu: Islamisti se ubacuju u turističke obilaske?!

Kako bi riješile problem, londonske gradske vlasti pokrenule su projekt izgradnje "super kanalizacije" vrijedan oko 40 milijardi kuna, koji će držati otpadne vode u kanalizacijskom sustavu, a ne ga prelijevati u rijeku Temzu. Sva ta otpadna voda završit će tamo gdje treba - u pročišćivačima.

No nije taj projekt bez svojih kontroverzi, jer mnoge brine njegova suluda cijena, koju će uvelike financirati privatni sektor. Osim toga postoje i ekološka pitanja.

No projekt Thames Tideaway Tunnel ide naprijed unatoč tome i radovi su u zamahu. Britanska vlada dala je zeleno svjetlo izvođenju tih radova i prava izgradnja trebala bi početi 2016 i završiti 2023. godine.

Da je riječ o mega projektu, možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene