Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad koji nikada ne spava - u mraku

FOTO Kako izgleda New York bez struje nakon superoluje Sandy

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do prošlog tjedna Njujorčanima je bilo nemoguće zamisliti 'grad koji nikada ne spava' obavijen tamom.

Upravo to dogodilo se nakon što je široko područje poharala superoluja Sandy koja je iza sebe ostavila ljudske žrtve i veliku materijalnu štetu.

Pročitajte i ovo Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose" Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni

>> Donji Manhattan dobio struju, metro ponovno vozi

Kada je superoluja pogodila sjeveroistok SAD-a mnogi su ostali bez struje, hrane, vode i benzina. Mnogi građani svoje su strahove i zapažanja dijelili putem društvenih mreža koje su preplavili fotografijama i snimkama. New York u nesvakidašnjem izdanju, unatoč izvanrednim okolnostima, bio je i zanimljiv materijal za fotografiranje profesionalnim fotografima. Jedna od takvih fotografija, krasit će i sutrašnju naslovnicu New York Magazina, javlja Mashable. Autor Iwan Baan je fotografijom iz zraka dočarao koliko je građana ostalo bez struje.

Inače, Američka agencija za upravljanje krizama (FEMA) pokrenula je u subotu uslugu 'provjere glasina' na svojoj internetskoj stranici kako bi razotkrila lažne informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama nakon prolaska megaoluje Sandy Sjedinjenim Državama.

Oluja je potaknula i objavu mnogobrojnih netočnih informacija na internetu. 'Fema.gov/sandy sada ima uslugu provjere glasina', objavila je agencija na Twitteru.

>> Fotomontaže morskih pasa preplavile internet nakon superoluje Sandy

Agencija je već razotkrila dvije lažne informacije koje su se pojavile na Twitteru. Jedna se odnosi na bonove za hranu u vrijednosti 300 dolara za ljude koji su ostali bez struje, a u drugoj se tvrdilo da FEMA zapošljava ljude za čišćenje ulica New Yorka i New Jerseya. Na Twitteru je u manje od tjedan dana objavljeno gotovo 20 milijuna poruka povezanih s megaolujom. Neke su bile namjerno zavaravajuće. Jedan mjesni dužnosnik morao je podnijeti ostavku zbog objave pogrešnih informacija o šteti koju je uzrokovala Sandy. (A.E./ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene