Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rio postao središte Crkve

FOTO Gotovo milijun vjernika dočekalo papu na Copacabani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blizu milijun katoličkih vjernika okupilo se na čuvenoj Copacabana plaži u Ro de Janeiru, kako bi sudjelovalo u misi koju je predvodio papa Franjo.

Vozeći se u svojem otvorenom papamobilu, prvi latinoamerički papa, polako je prolazio kroz ekstatičnu masu, zaustavljajući se kako bi dao poljubac bebama te čak i razmijenio kapice, odnosno zucchettose, sa sretnikom koji mu je ponudio svoju kapicu u zamjenu, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Papa Franjo mladima: 'Angažirajte se, upravo onako kako je to činio Isus!' Slika nije dostupna Preuzeo ključeve Rija Papa Franjo posjetio favele u Rio de Janeiru

>> Papa iz favele uputio poruku protiv korupcije: 'Pobijedite zlo!'

Gotovo milijun vjernika, koji su dočekali papu, nije moglo spriječiti niti prohladno vrijeme te povremeni pljuskovi, a najvjerniji pristaše pape Franje nisu propustili niti jedno njegovo pojavljivanje u Brazilu, otkako je sletio u tu zemlju.

'Ovog tjedna Rio je postao središte Crkve, u svojem srcu koje je mlado i toplo, jer ste uzvratili velikodušnošću i entuzijazmom na poziv Isusa da budete s njim i da postanete prijatelji s njim', poručio je masama papa Franjo.

Papa je vjernike, a ponajviše mlade pozdravio u sklopu svjetskog dana mladih, koji je pokušaj Vatikana da galvanizira mlade katolike diljem svijeta kako bi spriječili odljev vjernika iz Crkve, uzrokovan raznoraznim skandalima seksualne i financijske naravi, kao i sekularizma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene