Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinio 'haram'

Ahmadinedžad OVIME razljutio vjerske vođe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativni iranski religijski vođe Ahmadinedžanovu su gestu ocijenili neprimjerenom. U Iranu, prema islamskom zakonu, obično je zabranjeno muškarcu dirati žene izvan njegove vlastite obitelji.

Na pogrebu preminulom predsjedniku Venezuele, Hugu Chavezu, snimljena je fotgrafija na kojoj iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad emocionalno reagira i dodiruje obraz ožalošćene Chavezove majke, Elene Frias de Chavez, dok ona grli njegove ruke i plače.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> Ahmadinedžad: Chavez će se vratiti s Isusom i donijeti mir i pravdu

Kako piše Telegraph, religijski konzervativci u Iranu ističu kako je Ahmadinedžadova gesta zapravo 'haram', odnosno grešna radnja koja vrijeđa Boga, prenosi Huffington Post. Da je Ahmadinedžad 'izgubio kontrolu', tvrdi i utjecajni zakonodovac i religijski vođa, Mohammed Taghi-Rahbar.

U Iranu, prema islamskom zakonu, obično je zabranjeno muškarcu dirati žene izvan njegove vlastite obitelji.

Stvari oko te fotografije otišle su i toliko daleko, da su jedne iranske novine optužile Telegraph za obradu fotografije i njezino lažiranje, no ubrzo su se iste novine ispričale za takvu optužbu, navodeći kako je njihov novinar 'zaobišao urednika' i objavio tekst s neprovjerenom informacijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene