Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za zmije zovi 'Venom one'

VIDEO: Najezda pitona i udava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj pitona i udava u američkoj saveznoj državi Floridi doslovno je 'eksplodirao' u posljednjoj dekadi. Stanje s brojem tih zmija toliko je ozbiljno, da je spasilačka služba iz Miamija morala oformiti tim lovaca na zmije, nazvan 'Venom one'.

Službeno se ne zna podatak koliko velikih zmija ima na Floridi, no svi se slažu kako je njihov broj postao pravi problem. 'Vjerojatno ih ima na desetke tisuća', kazala je Lisa Wood iz 'Venom one' tima, prenosi Associated Press. Znanstvenici vjeruju kako je jedan od glavnih uzroka tolikog porasta populacije velikih zmija na Floridi i činjenica da ih njihovi vlasnici puštaju na slobodu, jednom kad procjene da ih više ne mogu uzdržavati. Isto tako, znanstvenici smatraju kako je nekolicina burmanskih pitona još 1992. godine pobjegla iz trgovina s kućnim ljubimcima, nakon što su iste bile opustošene uraganom Andrewom te da su se nakon tog počele intenzivno razmnožavati. Ženka pitona poliježe i do 50 jaja godišnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za lopovima Iz stana mu ukrali 38 pitona Slika nije dostupna Nije imao potrebne dozvole VIDEO: Zaplijenili mu pitone koje ima 15 godina

Napadi na kućne ljubimce

'Možete vidjeti koliko su ove zmije snažne. One to stvarno jesu', rekao je biolog Joe Wasilewski, dok se hrvao s jednim od pitona. Postoje mnoga izvješća o napadu tih zmija na kućne ljubimce drugih, pogotovo mačke, no ima i izvještaja o tome da je nekolicina pitona pokušala progutati i aligatore. Problem je postao toliko velik da je Komisija za zaštitu riba i divljih životinja odlučila dozvoliti stručnjacima za zmije lov na te reptile te njihovo ubijanje.

Bojite li se zmija?

  • Ne, ni najmanje
  • Izbjegavam kontakt s njima
  • Da, grozim ih se

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene