Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak 950 tona

Florida: Inženjer izvijestio o pukotinama u mostu prije rušenja

Urušio se most u Miamiju (Foto: AFP)
Urušio se most u Miamiju (Foto: AFP) Foto: Afp
Inženjer koji je nadzirao novoizgrađeni pješački most koji se srušio na autocestu u Miamiju usmrtivši najmanje šest osoba nazvao je nadležni prometni ured dva dana prije nesreće kako bi izvijestio da je uočio pukotine, objavio je taj ured u petak.

Njegovu poruku ostavljenu na automatskoj sekretarici zaposlenika koji nije bio u uredu, uključujući zaključak da pukotine ne predstavljaju sigurnosnu prijetnju, nitko nije preslušao do petka, dan nakon tragedije, prema uredu.

Pročitajte i ovo Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Pješački most težak 950 tona, dug 53 metra i vrijedan 14,2 milijuna dolara koji je premostio osmotračni autoput u blizini sveučilišta Florida i povezao sveučilište s gradom Sweetwaterom srušio se u četvrtak na vozila na autoputu.

Prometni ured objavio je u petak kasno navečer prijepis poruke Denneya Patea, potpredsjednika privatne građevinske tvrtke FIGG i glavnog inženjera gradnje.

U poruci Pate je kazao da je njegov tim uočio neke pukotine na jednom kraju mosta i da su potrebni popravci no da sa sigurnosnog aspekta ne vidi problema.

Prema prometnom uredu Pate je "glavni inženjer FIGG-a odgovoran za pješački most" i dio tima "koji je projektirao most".

Most se srušio samo pet dana nakon što je u šesterosatnoj operaciji sastavljen nad autoputom. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene