Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije godine bit će na kušnji

Finskom tinejdžeru uvjetna kazna za 50.000 hakiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finski tinejdžer osuđen je na dvije godine zatvora uvjetno zbog više od 50.000 hakiranja i ostalih kaznenih djela na internetu, objavili su finski mediji u srijedu.

Julius Kivimaki je imao online nadimak "Zeekill".

Pročitajte i ovo Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u" Migranti Već ovog tjedna Zatvaraju granične prijelaze s Rusijom zbog sve većeg priljeva migranata: "Želimo da se ovo zaustavi"

Kaznena djela, počinjena od kraja 2012. do rujna 2013., uključuju hakiranje elektroničke pošte i skretanje sadržaja s internetske stranice Massachussetts Institute of Technology (MIT) u SAD-u na sveučilište Harvard, piše list Hufvudstadsbladet.

Haker razotkrio seksualne tajne 4 milijuna ljudi

Sud u gradu Espoou uzeo je u obzir da Kivimaki tada nije bio punoljetan. Osim uvjetne kazne, Kivimaki će biti na kušnji, a oduzeti su mu kompjutor i 6.500 eura, navodi list.

Među ostalim nedjelima su krađa kreditnih kartica za različite online kupnje, uključujući pjenušac. U nekim je slučajevima proslijeđivao informacije ili djelovao u suradnji s drugim osobama, navodi list.

Kivimaki je bio povezan s hakerskom skupinom Lizard Squad, koja je preuzela odgovornost za napade na online usluge poznatih platformi za kompjutorske igrice Xbox and PlayStation. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene