445652
445652
445652
445652
445652

Filipinski predsjednik poručio dužnosnicima povezanim s drogom da će ih ubiti

  • , 05.08.2016., 11:05
  • Autor:
  • komentara

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte oštro je upozorio vladine dužnosnike koji su navodno upleteni u ilegalnu trgovinu drogom da će biti ubijeni budu li se opirali uhićenju.

 
 
 
 
Rodrigo Duterte (Foto: AFP)
Rodrigo Duterte (Foto: AFP)

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u petak je oštro upozorio vladine dužnosnike koji su navodno upleteni u ilegalnu trgovinu drogom da će, budu li se opirali uhićenju, biti ubijeni.

Duterte je izdao upozorenje istodobno dok skupine za zaštitu ljudskih prava osuđuju porast broja ubijenih u njegovoj kampanji protiv droge, u kojoj je samo u jednom mjesecu ubijeno blizu 500 ljudi.

"Vi, kučkini sinovi, niste nikada pomislili kamo će ovaj problem odvesti? Stvarno ću vas sve pobiti. Vidite li što ste napravili Filipincima? I onda očekujete da vam oprostim", kazao je nimalo nježno, ne birajući riječi, 71-ogodišnji filipinski predsjednik.

"Moj je nalog pucati i sve vas pobiti", poručio je on u izjavi novinarima nakon posjeta policajcu ranjenom u operaciji otkrivanja trgovaca drogom u pokrajini davao Del Sur, blizu Davao Cityja, u kojem je nekad bio gradonačelnik.

"Vi koji ste u vladi, u policiji, vojsci, koji ste gradonačelnici, ići ćete prvi, ispred civila", kazao je Duterte.

On je imenovao pet policijskih generala, uključujući dva dužnosnika u mirovini, kao i jednog gradonačelnika i njegova sina kao one koji su navodno upleteni u krijumčarenje droge.

Njegovi pomoćnici najavljuju da će predsjednik imenovati desetke drugih dužnosnika lokalnih vlada koji su umiješani u ilegalnu trgovinu drogom.

Skupine za ljudska prava istodobno su osudile ubijanja i pozvale Dutertea da poduzme korake kako bi se osigurala prava osumnjičenih i pridržavanje procedure koja jamči vladavinu prava u operacijama slamanja krijumčarenja droge. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se