Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspjeh s ubijenim turistima

Filipinska policija: Jako smo pogriješili u talačkoj krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinska policija je priznala da je počinila velike greške u vođenju talačke krize u ponedjeljak u Manili koja je završena krvoprolićem i smrću osam turista iz Hongkonga.

Policija je u ponedjeljak napala autobus u kojem je bivši filipinski policajac Rolando Mendoza, kao taoce držao 15 turista. Mendoza, nekad odlikovan časnik, otpušten je 2008. iz policije nakon što je optužen za krađu, iznuđivanje novca i kaznena djela vezana uz drogu i navodno traži povratak na posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačni rasplet Filipini: Talačka kriza završena, oslobođeno 12 osoba Slika nije dostupna Drama na Filipinima VIDEO: Otmičari s Filipina pustili jednog dječaka

>> VIDEO: Ubijen otmičar, ali i 7 talaca

U napadu je osam turista ubijeno, a jedan teško ranjen. Četiri turista su neozlijeđena izašli iz autobusa. Jedan sat su specijalne snage pucale u smjeru autobusa, a naoružani otmičar je taoce koristio kao ljudski štit. Na kraju je u autobus bačen suzavac i jedan snajperist je ubio otmičara hicem u glavu.

>> Drama na Filipinima: Bivši policajac oteo autobus pun turista

Načelnik policije Manile Leocadio Santiago je izjavio da su utvrdili očite nedostatke potencijala, taktike i procedure, o čemu će biti pokrenuta istraga. Predsjednik Benigno Aquino je priznao da je ta 'tragedija ukazala na manjkavosti filipinske policije u takvim situacijama. Tragedija je rezultat brojnih čimbenika. Moramo ih ispraviti', zaključio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene