Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći u zemlji

Svladali neman: Ulovili krokodila ubojicu težeg od jedne tone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi morski krokodil težak više od tone uhvaćen je u zabitu filipinsku selu, pošto je izveo niz napada na ljude i životinje.

Dugačak je 6,4 m, a težak 1075 kg i najveći je krokodil uhvaćen zadnjih godina na Filipinima, a moguće je i da je najveći primjerak ikad uhvaćen. Morski krokodili znaju narasti i više od sedam metara, a žive i stotinu godina.

Josefina de Leon iz filipinskog ministarstva zaštite okoliša rekla je kako je moguće da je riječ o najvećem dosad uhvaćenom krokodilu. Morski krokodili zovu se i estuarijski, a najveći su krokodili. Mužjaci su dugački od 4,2 fo 4,8 m, ali pronađeno je i primjeraka duljih od sedam metara. Taj krokodil može ubiti svaku životinju ili čovjeka koji zaluta u njegov teritorij.

'Na temelju postojećih podataka, najveći dosad uhvaćeni krokodil bio je dugačak 5,8 m', rekla je De Leon za France Presse. 'To je najveća životinja s kojom sam se susrela u dvadeset godina rada'.

Lov na krokodila u selu Bunawanu počeo je sredinom kolovoza i u njemu su se angažirali deseci seljana i krokodil je napokon uhvaćen u subotu. No lovac na krokodile Rollie Sumiller koji je vodio lov kaže da ubojica možda ipak nije uhvaćen. 'Nismo sigurni je li to naš ljudožder jer su u tom području uočeni i drugi krokodili', rekao je. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Slika nije dostupna Čak 1.075 kilograma Ovo je najteži krokodil na svijetu!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene