Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Filipini: Prevrnuo se trajekt sa 700 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski trajekt s više od 700 putnika prevrnuo se u nevremenu uzrokovanom tajfunom Fengshen, priopćili su dužnosnici navodeći da je pokrenuta akcija spašavanja.

Prema njihovim riječima, spasilačke ekipe pokušavaju se približiti mjestu nesreće trajekta MV Princess of Stars u blizini otoka Sibuyan, u središnjem djelu zemlje, no veliki valovi to sprečavaju.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama"

Za sada su iz mora izvučene samo tri osobe, četiri su pronađene mrtve, a svi ostali vode se kao nestali.

Trajekt je plovio na liniji Cebu-Manila.

Tajfun Fengshen odnio najmanje 128 života, više od 800 nestalih

Od posljedica snažnog tajfuna koji je u nedjelju pogodio Filipine, poginulo je najmanje 128 osoba, a oko 800 smatra ih se nestalima, među kojima su i putnici jednog potonulog trajekta, dok je nekoliko stotina tisuća ljudi bilo prisiljeno pobjeći pred bujicama i klizištima i potražiti sklonište u sigurnijim dijelovima zemlje, prenijeli su dužnosnici.


Najviše poginulih od posljedica tajfuna Fengshen zabilježeno je u pokrajini Iloilo, 560 km južno od Manile, gdje su cijela sela ostala pod vodom. Prema zadnjim službenim podacima ondje je poginulo najmanje 59 stanovnika. Guverner pokrajine Neil Tupas izjavio je kako se strahuje da bi broj poginulih mogao porasti na više od stotinu žrtava.

I dužnosnici drugih filipinskih pokrajina što ih je pogodio tajfun, strahuju da bi broj žrtava mogao biti veći.

Na trajektu MV Princess of Stars koji je potonuo u blizini otoka Sibuyan nalazila su se 823 putnika. Dosad je izvučeno samo 10 tijela, te je pronađeno samo četvero preživjelih. "Strahujemo da je u potonulom trajektu ostalo zarobljeno puno putnika", rekao je lokalni dužnosnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene