Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stric nije izdržao

Preživio pomoću 2 kanistra vode: Spašen nakon 56 dana na moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski ribar spašen je u vodama Papue Nove Gvineje nakon što je plutao morem tijekom 56 dana, ali njegov stric nije izdržao, izvješćuje u subotu papuanski dnevnik.

Njih su dvojica isplovila iz luke General Santos (jug Filipina) u siječnju, ali ih je oluja odnijela na otvoreno more gdje su odlutali dok jedan ribarski brod nije uočio Rolanda Omongosa (21) 9. ožujka, objašnjava Post Courier.

Pročitajte i ovo Spašavanje pronađenog muškarca zarobljenog u kamionetu - 2 Pronašli ga ribari FOTO Šest dana nakon nesreće bio je zarobljen ispod mosta: "Pokušao je vikati i vrištati, ali nitko ga nije čuo" Potraga za ribarom - 5 tragični brodolom Šok nakon smrti mladića: "Svi su pali u more, dozivali su ga - 'još malo, još malo', a onda je odjednom nestao"

Po dnevniku koji citira papuansku policiju, dva muškarca nisu imala hranu na brodu što je dovelo do smrti strica. Roland Omongos zadržao je tijelo u brodu koliko je dugo bilo moguće, ali ga je na kraju morao spustiti u more kad se počelo raspadati.

Mladića koji je preživio uz pomoć dva 5-litarska kanistra vode pronašao je oslabljena i uplašena brod Bermadethe Marie koji je plovio od Wewaka do Rabaula, grada na papuanskom otoku New Britain.

Omongosa su pregledali liječnici i još uvijek se nalazi na brodu u Rabaulu dok se ne organizira njegovo putovanje na Filipine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene