Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje međunarodnog prava

Fidel Castro traži da Obama Kubi vrati bazu Guantanamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro zatražio je da američki predsjednik Barack Obama vrati Kubi bazu Guantanamo i kritizirao američku politiku prema Izraelu, javljaju agencije.

Castro u najnovijem članku objavljenom u četvrtak na službenoj web stranici piše kako će ukoliko SAD ne vrati Kubi američku bazu u Guantanamu to biti kršenje međunarodnog prava i zloporaba američke moći protiv male zemlje, javio je Associated Press.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državna tajna WikiLeaks: Fidel Castro 2006. za dlaku izbjegao smrt Slika nije dostupna Neostvareni ciljevi VIDEO: Kuba bijesna zbog igrice 'Ubij Fidela Castra'

Bolesni 82-godišnji Castro, koji je prije tjedan dana rekao kako će smanjiti svoje pisanje da bi spriječio miješanje u odluke vlasti, napisao je kako američki predsjednik mora 'poštovati ovu normu bezuvjetno'. Kuba je 1903. na neodređeno vrijeme iznajmila Guantanamo Sjedinjenim Državama nakon što su Sjedinjene Države okupirale zemlju tijekom španjolsko-američkog rata 1898. Castro je optužio kako je baza na jugoistočnom vrhu Kube ilegalno preuzeta, kaže Reuters. On je također optužio novog američkog predsjednika Obamu da podržava 'izraelski genocid' protiv Palestinaca, piše Reuters.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene