Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fidel Castro priređuje večeru za čelnike nesvrstanih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski predsjednik Fidel Castro idući će tjedan biti domaćin večere za čelnike Pokreta nesvrstanih. Večera će biti prvo Castrovo pojavljivanje u javnosti otkako je prije više od mjesec dana operiran.


Castru je 80 godina, a 31. je srpnja objavio kako je bio na hitnoj operaciji zbog problema u trbušnoj šupljini. Tada je Raulu Castru, svojem 75-godišnjem bratu i ministru obrane, privremeno predao dužnosti predsjednika države i komunističke partije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Početkom ovoga tjedna Castro je objavio priopćenje kako će se moći sastati s nekim gostima tijekom jednotjednoga summita nesvrstanih koji sutra počinje u Havani. 

Prema tom priopćenju, činilo se kako će sastanci biti mali i privatni i nije se moglo zaključiti hoće li Castro sudjelovati na radnim sjednicama. 

Ipak vlada je sada objavila novi raspored događanja na summitu i u njemu je žutom bojom označen Fidel Castro kao domaćin večere u petak. Taj je raspored kubanski međunarodni press-centar e-mailom poslao novinarima koji će pratiti summit nesvrstanih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene