Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meta dva veleposlanstva

FBI spriječio teroristički napad prema 'hollywoodskom scenariju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agenti FBI-a i DEA-e spriječili su teroristički napad čija su meta bila veleposlanstva u SAD-u.

Terorističke prijetnje došle su iz Irana, javlja ABC News. Plan je uključivao ubojstvo saudijsko arabijskog veleposlanika u SAD-u, Adel Al-Jubeira. Napad se planirao izvršiti bacanjem bombi na dva veleposlanstva u Washingtonu, izraelsko i saudijsko arabijsko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Razmatrala se i mogućnost bombaškog napada na ista veleposlanstva u Argentini, u Buenos Airesu. Za planiranje napada osumnjičena su dvojica Iranaca.

'SAD drži Iran odgovornim za svoie akcije i poduzet će daljnje mjere', rekao je državni odvjetnik Eric Holder. Osumnjičenici su identificirani kao Manssor Arbabsiar i Gholam Shakuri, koji je inače član elitne iranske postrojbe.

Službeni izvori izvijestili su da je naredba za ubojstvo veleposlanika stigla iz Teherana. Ubrzo nakon objave informacije iranska vlada je odbacila optužbe nazvavši ih novom rundom 'američke propagande', javlja IRNA.

Doznaje se da je Arbabsiar rekao da su mu za izvršenje ubojstva potrebna četiri čovjeka i da bi za operaciju platio 1,5 milijuna dolara. Iz FBI-a su rekli kako je plan napada izgledao kao hollywoodski scenarij, piše The Washington Post.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene