Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijeni lanci prevare

FBI priveo 24 kartična prevaranta iz 13 zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privedeni su sudjelovali u ilegalnoj kupnji i prodaji informacija o kreditnim karticama, a uhvaćeni su zahvaljujući lažnom internetskom forumu za kupoprodaju kojeg su osnovali agenti FBI-ja.

Najmanje 24 osobe u 13 zemalja uhićene su u razbijanju lanca prijevare s kreditnim karticama.

Pročitajte i ovo Hotel New Yorker u New Yorku Našao rupu u zakonu pa pet godina živio besplatno u hotelu, a onda zbog pohlepe sam sebe zeznuo Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac

Priveli su ih agenti FBI-ja koji su time okončali dvogodišnju operaciju 'Card Shop' koja se odvijala na četiri kontinenta, piše BBC.

>> FBI iz ralja prostitucije spasio 79 djece

Dvije osobe uhićene su na teritoriju SAD-a, a šest u Velikoj Britaniji. FBI navodi da su dvojica privedenih porijeklom iz Bosne i Hercegovine te da su svi uhićeni stari između 18 i 25 godina.

Oni su sudjelovali u ilegalnoj kupnji i prodaji informacija o kreditnim karticama, a uhvaćeni su zahvaljujući lažnom internetskom forumu za kupoprodaju kojeg su osnovali agenti FBI-ja.

>> Pazite što pišete na Facebooku: Evo zbog kojih nas riječi Amerikanci prate!

Jedan od uhićenih je i Mir Islam koji je pod nadimkom 'JoshTheGold' trgovao s oko 50.000 ukradenih brojeva kreditnih kartica.

Američki istražitelji procjenjuju da su ovom akcijom spriječeni gubici od približno 205 milijuna dolara te da nekima od privedenih prijete zatvorske kazne od maksimalno 40 godina. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene