Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključ za ubojstvo staro 11 godina

FBI i američki kriptografi traže pomoć oko dvije šifrirane poruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki FBI nikako ne može riješiti ubojstvo iz 1999. godine. Problem je u tom što su jedini trag koji imaju dvije šifrirane poruke pronađene u džepovima žrtve.

Policajci iz St. Louisa u američkoj saveznoj državi Missouri 30. lipnja 1999. godine u polju su pronašli mrtvo tijelo 41-godišnjeg Rickyja McCormicka. Jedino što su dosad uspjeli utvrditi jest da je McCormick ubijen te da je bačen u polje gdje su ga policajci i pronašli, prenosi Yahoo news.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Josipa Pleslić Afera nad aferama Josipa Pleslić traži zaštitu SOA-e, MUP-a, Ministarstva... Njezin odvjetnik za Dnevnik Nove TV kaže: "Ona prolazi torturu"

Istražitelji su pronašli i dvije poruke na odjeći ubijenog, no kako su šifrirane, do danas ih nisu uspjeli dešifrirati. 'Unatoč velikom trudu Cryptanalysis and Racketeering Records Unita (CRRU), te pomoći američkog udruženja Cryptogram, značenje tih dviju poruka ostalo je misterij i dan danas, a ubojstvo Rickyja McCormicka ostalo je neriješeno', objavio je FBI u priopćenju za medije.

'Mi smo uistinu dobri u našem poslu, ali dobro bi nam došla bilo kakva pomoć oko ovoga. Možda netko svjež bi mogao imati kakvu briljantnu ideju', istaknuo je Dan Olson, šef CRRU-a. Ipak, FBI ne nudi nagradu onima koji bi možda 'razbili' šifrirane poruke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene