Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na Obamin govor

Fatah: Nastavit ćemo s pritiscima za priznanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabil Shaath, visoki dužnosnik Fataha, rekao je kako se nada da Barack Obama neće stajati na putu slobode svih arapskih naroda.

'Palestinci će i dalje ustrajati na pitanju slobode svoje države na Zapadnoj obali, Gazi i istočnom Jeruzalemu', rekao je Nabil Shaath, a prenosi Jeruzalem Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Povratak Netanyahua U Izrael na vlast dolazi radikalna desnica: Bivši član terorističke skupine želi postati ministar policije

Fatah je time odgovorio na izjavu američkog predsjednika Baracka Obame koji se založio za povratak granica Palestine iz 1967. godine. 'Nastaviti ćemo sa svojim diplomatskim aktivnostima i pritiscima za priznanje palestinske države', dodao je Shaath.

>> 'Obama je pokazao da ne poštuje izrael'

>> Netanyahu odbacio granice iz 1967.: Povijest nam neće pružiti novu šansu

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas jučer je pozvao SAD da pojača pritisak na izraelskog premijera Netanyahua u provođenju mirovnog postupka. 'SAD mora prisiliti Netanyahua da započne mirovni proces', navodi se u priopćenju. 'Netanyahuove riječi su samo isprika da ne sjedne za pregovarački stol', zaključio je Abbas.

Podsjetimo, Barack Obama predložio je da Palestinska država povrati granice iz 1967. godine, što izraelski premijer Benjamin Netanyahu nije prihvatio objasnivši da bi one ostavile židovsku državu s 'neobranjivim' granicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene