Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najglasnije lobirao, a sad...

Farage: ''U slučaju katastrofe Brexita, selim iz Britanije, bez isprike''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se pokaže da je Brexit katastrofa, kontroverzni britanski političar Nigel Farage namjerava se preseliti u inozemstvo.

Bivši vođa UKIP-a, desničarske stranke koja je najglasnije lobirala za Brexit, služeći se često i tzv. alternativnim činjenicima, rekao je to u ponedjeljak navečer u razgovoru za britanski radio LBC.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Slika nije dostupna EUROSKEPTIČNI OBRAČUN UKIP-ov europarlamentarac završio u bolnici nakon što ga je udario stranački kolega

"Otići ću živjeti u inozemstvo, otići ću živjeti negdje drugdje", rekao je, kako prenosi Politico.

No izrazio je uvjerenost da Brexit "neće biti katastrofa".

"Uspjeli smo se u posljednji trenutak ukrcati u spasilački čamac Titanika. EU ne funkcionira."

Na pitanje slušatelja hoće li se ispričati i povući iz politike ako se "za dvije ili tri godine" pokaže da su bili u pravu stručnjaci koji su upozoravali na "gospodarsku katastrofu koja će se dogoditi" nakon Brexita, Farage je rekao da za to u Velikoj Britaniji "ne postoji baš tradicija."

Nabrojao je tada niz britanskih političara koji se nisu ispričali narodu, uključujući bivšeg spin doktora premijera Tonyja Blaira Alastaira Campbella "zbog toga što ih je uvukao u rat koji ih je stajao puno novca i krvi."

Velika Britanija aktivirat će u srijedu članak 50 Lisabonskog ugovora čime će formalno pokrenuti dvogodišnju proceduru razdruživanja od EU-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene