Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fakultet besplatan za one s IQ-om iznad 130

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Freiburgu i Konstanzu u njemačkoj pokrajini Baden-Wuerttemberg nadareni studenti ne moraju plaćati troškove studija, ali pod jednim uvjetom: da im kvocijent inteligencije prelazi 130.

"Želimo samo da naše sveučilište privuče pažnju nadarenih studenata", rekla je Eva Koepitz iz uprave fakulteta Albert Ludwig.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Ilustracija Tko si to može priuštiti? Izračunali smo koliko roditeljima treba za studiranje djeteta u Zagrebu: "Ako ne planiraju da si djeca nađu posao, neka dignu kredit!"

Sveučilište u Freiburgu ocjenjuje lingvističke i logičke sposobnosti kandidata, u suradnji s međunarodnom udrugom Mensa, klubom rezerviranim za rješavanje problema koji su nerješivi za 98 posto ljudi.

Samo nešto više od 2 posto populacije ima IQ viši od 130.

Dvadeset studenata od 20.000 upisanih na fakultet već koristi tu pogodnost.

Benjamin Greschbach, predsjednik studentske udruge u-ASTA, ocjenjuje taj kriterij "čudnim". Po njemu, sveučilište bi trebalo pomagati osobama koje imaju financijskih poteškoća, a ne onima koje bi si ionako studije mogle platiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene