Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problematičan?

GODINU DANA GA DRŽE NA AERODROMU 'Ovo je moje jedino jelo, već godinu dana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fadi Mansour zarobljen je na turskom aerodromu punih godinu dana. Prisiljen je boraviti u 'sobi za problematične putnike'.

Amnesty International upozorio je na slučaj Sirijca, Fadija Mansoura, kojeg Turska drži u 'nehumanim uvjetima' u zračnoj luci Ataturk u Istanbulu i to od 15. ožujka 2015. godina. AI traži od službene Ankare da ga pusti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu Slika nije dostupna više desetaka ozlijeđenih Troje mrtvih u zrakoplovnoj nesreći u Istanbulu: "Nesreća je mogla imati i teže posljedice"



Navodno je poručio rodbini da razmatra povratak u Siriju, iz koje je pobjegao kako ne bi morao ići u rat, 'jer je i to bolje nego da umire na aerodromu svakog dana pomalo'. Njegov odvjetnik zatražio je od suda da ga puste iz pritvora gdje nema prozora ni prirodnog svjetla, a preživio je napad i jednog drugog pritvorenika.

Mansour je iz Sirije otišao 2012. i to u Libanon, no nakon što je tamo otet i za njega je plaćena otkupnina, otišao je u Tursku. Od tamo je želio u Maleziju, no oni ga nisu pustili u zemlju jer je navodno imao lažne papire. I od tada je na aerodromu u Istanbulu, prenosi Telegraph.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene