Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje prava

Facebook vas špijunira i kad ste odlogirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao da sama činjenica gubitka velikog dijela privatnosti na Facebooku nije dovoljna, evo još zastrašujućih informacija. Facebook vas špijunira čak i kad se s njega odjavite.

Ova mreža vas konstantno prati i na ostalim web stranicama, čak i kad niste prijavljeni na Facebooku, tvrde znanstvenici.

Facebook prati koje stranice posjećujete i pohranjuje te informacije pa čak i kad ga ne koristite, tvrde znanstvenici sa sveučilišta u Leuvenu.

Ova gigantska društvena mreža posebno prati i one koji su posebno zatražili da ih se ostavi na miru. I to čini pomoću 'kolačića' za praćenje posjeta web stranicama.

Najnovija infromacija vezana uz ovaj slučaj dolazi u izvješću belgijske konisije za privatnost u kojem je naglašena bojazan oko Facebookovog promatranja korisnika.

Facebook prostitucija: Pjevač upleten u seks skandal podno Sljemena


U izvješću stoji kako su ljudi koji su se odlogirali sa Facebooka također bili praćeni putem te društvene mreže i to pomoću opcije 'Sviđa mi se', koju se koristila na web stranicama.

Podaci o njima prikupljali su se u svrhu personaliziranih reklama na Facebooku.

'Facebook prati svoje korisnike na razne načine, i to kad su 'off' i 'on' na Facebooku', napisali su istraživači te dodaju kako ova praksa može itekako biti u suprotnosti s europskim pravom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODNOSI NA RUBU Vulin nakon zabrane ''privatnog posjeta'' Vučića Hrvatskoj: ''Svi hrvatski dužnosnici od danas su u posebnom režimu kontrole'' Opušci na plaži - 2 KAKO DO RJEŠENJA Španjolska je odlučila stati na kraj ovom problemu na plažama, a kakvo je stanje kod nas? "To je katastrofa"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene