Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mama pomozi, vruće je u paklu'

Facebook 'trolovi' maltretiraju roditelje umrle djece užasnim porukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je njezina 14-godišnja kćer Lauren ovog siječnja umrla u snu od epilepsije Carole Gelder je mislila da joj se ništa gore ne može dogoditi.

Isprva su joj jedina utjeha bili tisuće postova sućuti na Facebook profilu koji je zbog sjećanja na Lauren kreiran na Facebooku. No, nekoliko tjedana kasnije vidjela je post koji je označio početak noćne more. Bila je to slika konjske zaprege koja je vukla lijes njezine kćeri uz poruku 'Sretan majčin dan'.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

Dan za danom, i tako gotovo mjesec dana, užasne poruke nastavile su stizati. Na jednoj Laureninoj slici je pisalo 'Pomozi mi mama, vruće je u paklu'.

45-godišnja Carol bi svaki put Facebooku prijavila uznemiravanje i postovi bi bili obrisani, no kroz nekoliko sati pojavili bi se novi. 

Nakon nekog vremena policija je pronašla počinitelja. Bio je to 25-godišnji nezaposleni samac Sean Duffy. Prošli tjedan osuđen je na 18 mjeseci zatvora jer je putem Facebooka maltretirao čak četiri obitelji koje su izgubile djecu. Duffy je povezan i s mnogim drugim slučajevima.

No, nade policije i obitelji da će maltretiranje prestati nakon Duffyjeva odlaska u zatvor pale su u vodu. Na dan kada je Duffy osuđen četvorica rudara ostala je zatočena u rudniku u Walesu. Kada je objavljena vijest da su pronađeni mrtvi na Facebooku su kreirane stranice njima u čast. Ispremiješane s porukama ljubavi i tuge stigla je i poruka:' Radije bih bio mrtav nego Velšanin', a bolesni umovi oskrnuli su i memorijalnu stranicu školarca Horatia Chapplea kojeg je prošlog mjeseca ubio polarni medvjed.

Sean Duffy je iza rešetaka, no nažalost, on je očito samo jedan član globalne, organizirane mreže tzv. trolova čiji je bolesni cilj oskvrnuće sjećanja na mrtve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene