Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajnost podataka

Facebook odgovorio Assangeu: Mi ne podliježemo pritiscima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač Wikileaksa Julian Assange nedavno je izjavio da je Facebook 'najstrašnija špijunska mreža ikad izmišljena'.

Obrazlažući kako je ta društvena mreža izrazito podložna pritisku od strane američke obavještajne službe, Assange je zaključio kako se američka vlada može podatke pohranjene na mreži koristiti kad poželi.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

Facebook je odgovorio na te optužbe. 'Mi ne odgovaramo na takvu vrstu pritiska, mi reagiramo samo na obvezujuće zakonske procese', rekao je za Forbes glasnogovornik Facebooka. 'Nikad se nije dogodilo da smo bili pod pritiskom oko davanja informacija, uvijek se borimo kad vjerujemo da postoje manjkavosti u pravnom procesu', dodao je.

Nedavni dokument, koji je navodno procurio iz Facebooka, kaže da je većina osobnih podataka podložna davanju policiji, ukoliko se to sudski zatraži. Ono što je već svima poznato jest da vlasti koriste Facebook kako bi došli do informacija o osumnjičenim osobama.

>> Assange: Facebook je glavno oružje američkih obavještajaca!

'Legalni standardi koji obvezuju tvrtke da predaju podatke o korisnicima, određeni su državnim zakonima i mi poštujemo taj standard', odgovorio je na netom spomenutu činjenicu glasnogovornik Facebooka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene