Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuski ministar vanjskih poslova

Fabius: Otmica i prijetnje neće nas prestrašiti u borbi protiv IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius opetovao je u ponedjeljak da Francuska "neće popustiti pred prijetnjama terorističke skupine", potvrdivši da je francuskog državljanina otela džihadistička skupina u Alžiru i da mu prijeti pogubljenjem.

"Pokušavamo učiniti sve što možemo kako bismo oslobodili taoce. No teroristička skupina ne može utjecati na francusko stajalište", istaknuo je Fabius pred novinarima u New Yorku, u prigodi zasjedanja UN-ove Opće skupštine, prenosi agencija France Presse.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Slika nije dostupna Politička ofenziva HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi

Francuza Hervea Pierrea Gourdela (55) otela je u nedjelju navečer alžirska skupina Vojnici kalifata, povezana s džihadističkom organizacijom Islamskom državom (IS), u okolici Tizi Ouzoua, 110 km istočno od Algera, prijestolnice Alžira. Ta je skupina u videosnimci preuzela odgovornost za otmicu i zaprijetila je da će ubiti Gourdela ako Pariz u roku od 24 sata ne prekine zračne udare na IS u Iraku.

SAD i saveznici napali Islamsku državu!

Francuska uz Sjedinjene Države jedina sudjeluje u zračnim udarima na položaje IS-a na sjeveru Iraka. "Stajalište Francuske polazi od zaštite naših interesa. U pitanju su i naša obrana i naša sigurnost", istaknuo je Fabius.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je svoje državljane na "najveći mogući oprez" tijekom putovanja u tredesetak zemalja na Bliskom istoku, u Africi i u Magrebu, nakon poziva IS-a muslimanima da ubijaju državljane zemalja međunarodne koalicije, napose Amerikance i Francuze, uspostavljene radi borbe s džihadističkom skupinom u Iraku i u Siriji.

Francuska ne sudjeluje u operacijama američke vojske i partnera u Siriji, objavila je Elizejska palača. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene