Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi ipak nisu riskirali

Evo zašto je Malasya Airlines letio na ruti iznad Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijska zrakoplovna kompanija Malasya Air koristila je rutu letova prema Europi preko Ukrajine, jer je međunarodno ocjenjena sigurnom. Mnoge druge azijske aviokompanije su koristile alternativne rute zbog sukoba u Ukrajini.

OVDJE možete vidjeti rute aviona i kako izgleda nebo nad Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Upitan zašto Malasya Airlines nije poduzela iste mjere sigurnosti, malezijski ministar Najib Razak rekao je da su međunarodne vlasti rutu iznad Ukrajine ocijenile sigurnom.

"Ruta leta zrakoplova je ocijenjena sigurnom od strane Organizacije za međunarodno civilno zrakoplovstvo. Udruženje za međunarodni zračni transport priopćilo je da je zračni prostor kojim je letio zrakoplov bez ograničenja", odgovorio je Razak.

Svijet u šoku: Spasioci na mjestu tragedije pronašli 121 tijelo! Pronađena crna kutija?!

Promjena rute imala bi za posljedicu duži let i shodno tome više troškove goriva, prenosi Telegraph.

Azijske aviokompanije koje koriste alternativne rute već mjesecima su:Korean Air, Asiana, Singapore Airlines, Qantas, tajvanski China Airlines i Cathay Pacific.

Azijske aviokompanije koje su koristile istu rutu kao Malasya airlines, ali su je nakon rušenja MH17 promijenile su: Air Indija, Thai Airways, Air China, China Eastern Airways i Vietnam Airlines.

Sve europske i američke aviokompanije po vijesti da je srušen malezijski zrakoplov, preusmjerile su svoje letove na rutama iznad Ukrajine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene