Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duh vremena

Evo što ste ove godine najviše tražili na Googleu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema godišnjem Googleovom izvještaju o 'duhu vremena', surferi internetom najčešće su tražili informacije o pokojnoj pjevačici Whitney Houston, a odmah pri vrhu je i nezaobilazni Gangnam style.

Google je upravo objavio svoje godišnje izvješće o 'duhu vremena', u kojem se na temelju statističkih podataka o najtraženijim pojmovima u popularnoj tražilici te najgledanijim videima na YouTubeu vidi što je obilježilo 2012. godinu.

>> Srušio se Gmail, korisnici se uspaničarili

Kako piše The Verge, na svjetskoj top ljestvici, najtraženiji su pojmovi bili Whitney Houston, Gangnam style i uragan Sandy, no objavljene su i detaljnije ljestvice po regijama i pojedinim državama (Hrvatska nije uključena). Tako je, primjerice, korisnike interneta u SAD-u najviše zanimalo što znači SOPA, kontroverzni zakon protiv online piratstva, pri vrhu traženih pojmova bio je i notorni gerilac iz Ugande Joseph Kony, a iznimno je čest bio upit 'kako voljeti nekoga'.

Svijet je najviše bio gladan informacija o filmu 'Igre gladi', dok je među fotografijama najtraženija bila ona sveprisutnog irskog benda One Direction. Među raznim gadgetima najpopularniji su bili iPad 3, Galaxy S3 i iPad Mini.

Google je tradicionalno na YouTubeu objavio i popratni 'zeitgeist' video koji je priložen ispod ovoga teksta, a u kojemu možete pogledati što je još sve zaokupljalo pozornost internetskih surfera proteklih 12 mjeseci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene