Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalite me, usta moja

Sjeverna Koreja ima 'najnapredniji sustav ljudskih prava'?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ima 'najnapredniji sustav ljudskih prava na svijetu', objavila je dotična država u podužem izvješću.

Politički sustav Sjeverne Koreje 'svojim građanima omogućuje neprocjenjih politički integritet'. Njezin ekonomski sustav 'Osigurava građanima neovisan i kreativan radni život, kao i obilan te civiliziran životni standard', stoji u izvješću Udruženja za ljudska prava Sjeverne Koreje, koje prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Izvještaj je napisan s 53.000 riječi te se izraz 'ljudska prava' u njemu ponavlja čak 700 puta. izvješće o Sjevernoj Koreji priča, naravno, u superlativima i osmišljeno je kao odgovor istrazi UN-a i njihovom izvješću iz veljače ove godine.

FOTO Nemilosrdna Sjeverna Koreja: Čeka ga 6 godina prisilnog rada!

Sjeverna Koreja tvrdi da su ljudska prava izlika koju SAD koriste za uplitanje u njihove poslove i interese. 'Pjongjang smatra sve kritike na račun vlastitih ljudskih prava politiziranim napadom neprijateljskih sila', rekao je Sokeel Park, direktor istraživanja i strategija u LINK-u (Liberty in North Korea), međunarodnoj nevladinoj organizaciji koja radi sa sjevernokorejskim izbjeglicama.

Izvješće je podijeljeno u pet poglavlja, a Sjeverna Koreja tvrdi da je napravljeno u suradnji s institucijama, nevladinim organizacijama i stručnjacima za ljudska prava.

U njemu se ne spominje zatvorski sustav, pogubljenja i nestašice hrane. Dapače, hvale se svojim 'otvorenim sudstvom i pravima na obranu pred sudom'. No ipak, u subotu su američkog državljanina Matthewa Millera osudili na 6 godina teškog prisilnog rada zbog 'neprijateljskih radnji'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene