Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslućene mogućnosti

Evo što se može dogoditi s fotkom koju stavite na internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li ikada postavili fotografiju nainternet, da bi godinama poslije otkrili da je u nekoj drugoj zemlji ta ista fotografija postala velia senzacija.

Upravo to dogodilo se Allenu Routu s Floride, koji je prije deset godina na internetu objavio sliku svog novorođenog sina Stephena. Prije dva mjeseca, dok je na internetu pretraživao sadržaje u kojima se spominje njegovo ime, Allen je doživio pravi šok kada je otkrio da je fotografija njegova sina postala prava senzacija u Japanu. Našla se u video-igricama, raznim showowima,a  čak je izrađena i lutka s likom njegova sina, piše weirdasianews.

Pročitajte i ovo Aktivisti juhom zalili sliku Van Gogha u Rimu ovog puta u rimu VIDEO Aktivisti za zaštitu okoliša ponovno napadaju: Juhom od graška zalili Van Goghovu sliku Muzej umjetnosti Mauritshuis Troje uhićenih Klimatski aktivisti namjerili se i na sliku "Djevojka s bisernom naušnicom": Jedan si na nju zalijepio glavu

Sve je počelo 2004. godine, kada je jedna japanska foto agencija 'otkrila' fotografiju i na nju montirala stripovske 'balone' u kojima su napisane razne poruke i popularni savjeti koje dijete 'daje' promatraču. Ubrzo su 'proizvod' preuzeli brojni japanski mediji i 'zvijezda' je rođena. Stephenova slika čak je iskorištena za eksplicitne televizijske scene, koje su cenzurirane.

Allen Rout, iako iznenađen, zbog svega što se dogodilo nije nimalo uznemiren. 'Značenje nekog djela postaje nešto mnogo više kada promatrač u njega nešto dodatno učita, nego što ga ima samo s onim što je umjetnik u njega stavio', rekao je Allen pokušavajući slikovito objasniti što misli o tome.

Sam Stephen, pak, smatra kako je cijela stvar 'cool'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene