Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban servis

Evo načina kako na brzinu pronaći cimera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
New York je grad s više od osam milijuna ljudi. U tom je gradu prema istraživanju iz 2008. godine za iznajmljivanje bilo slobodno čak 2,14 milijuna stanova.

Podstanarstvo je, pogotovo ako ste sami, vrlo skupa stvar, teško je pronaći adekvatan smještaj u takvom gradu, koji bi bio odgovarajući po položaju i uvjetima života u iznajmljenom prostoru.

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Auto nakon požara u New Yorku Imaju razloga za to VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

Otkrio je to i 23-godišnji student Daniel Ugarte, koji je sa Sveučilišta na Floridi stigao u New York putem nacionalne razmjene studenata, kako bi posljednji semestar odslušao u 'Velikoj Jabuci'. Mučilo ga je kako pronaći adekvatnog cimera, sve dok nije otkrio poseban online društveni event nazvan 'speedroommating' (cimer na brzinu).

Baš kao i 'Speed dating' servis, i ovaj predstavlja brz način spajanja ljudi, no ne u romantičnom smislu. Njemu je bio potreban samo jedan posjet speedroommating servisu i pronašao je smještaj na Brooklynu. 'Došao sam u taj stan i pogledao sobe, a dvojica cimera su već bila tamo. Rekao sam da želim taj stan i rukovao se s njima. Bio sam umoran, umoran od besciljnog traženja drugih stanova i soba', ispričao je za AP Ugarte.

Speedroommating je lansiran kao servis u Londonu, a pokrenula ga je online agencija za iznajmljivanje Spareroom.com. Osnivač agencije Rupert Hunt istaknuo je kako su Njujorčani odlično prihvatili njihov servis za traženje cimera, koji je u New Yorku pokrenut u siječnju ove godine.

Servis je besplatan, a po dolasku na sastanak, svatko nosi poseban list u kojem se navodi je li ta osoba traži smještaj, ili već ima smještaj pa traži cimera. Od ostalih podataka tu je cijena iznajmljivanja te željeni kvart. Uz sve to, oba klijenta mogu uz besplatno piće mogu i porazgovarati oko svega. Servis uvelike pomaže pri upoznavanju potencijalnih cimera, odnosno osoba s kojim bi se dijelio životni prostor, tako da se mogu izbjeći potencijalne buduće nesuglasice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene