Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije istraživanje

Evo kako vam frizer može spasiti život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici razgovarali su s 200 frizera i brijača iz brojnih salona u Houstonu i došli do zanimljivih podataka.

Više od polovice frizera ili brijača, kod svojih je klijenata otkrilo sumnjivi madež ili oštećenje tkiva. Zahvaljujući tome mnogi su nakon salona za uljepšavanje odmah posjetili svog liječnika i na vrijeme detektirali rak kože. Većina frizera i brijača, liječnicima je u istraživanju rekla da bi voljeli više naučiti o tome kako prepoznati sumnjive promjene na tjemenu, licu ili vratu svojih klijenta. Alan C. Geller, jedan od autora studije i predavač na Harvardu, za msnbc.com je rekao da je istraživanje provedeno jer je 10% smrtonosnih melanoma otkriveno upravo na tjemenu. Njihovo je istraživanje objavljeno u 'Archive of Dermatology', a stručnjaci smatraju da bi edukacije bile itekako korisne među frizerima. 'Veliki broj ljudi frizera ili brijača posjećuje 10-tak puta godišnje, a oni bolje vide sumnjive madeže ili neke druge promjene na glavi', rekao je Geller. Grupa liječnika i studenata medicine već je krenula s edukacijama frizera na području Houstona. Smatraju da su oni, u kontekstu ranog otkrivanja raka kože, itekako korisni 'na terenu'.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Sve se mijenja iz sata u sat Istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako su svi šokovi i preokreti utjecali na građane? Evo što misle o Milanoviću, Plenkoviću i izborima Slika nije dostupna Točnost 100 posto Želite li znati? Test koji predviđa rak 13 godina prije razvoja bolesti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene