Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotov do 2019.

Evo kako će izgledati milijardu dolara vrijedan stadion u Tokiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japansko sportsko vijeće objavilo je pobjednika natječaja za dizajn središnjeg stadiona u Tokiju, koji bi trebao biti ključan faktor u kandidaturi za domaćina Olimpijskih igara 2020. godine.

Zaha Hadid Arhitects ime je poznate britanske tvrtke u vlasništvu arhitektice  Hadid čiji je projekt ocijenjen kao najbolji. Dinamički i futuristički dizajn osvojio je žiri i donio ovoj tvrtki, odnosno arhitektici Hadid, projekt vrijedan 1.62 milijardi dolara!

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Kako vama izgleda? Arhitektica bijesna: Usporedili joj stadion s vaginom

>> Stadion za 40.000 gledatelja grade u stijeni

Minimalno 80.000 sjedećih mjesta, pomičan krov, ekološka učinkovitost, uklopljenost u okoliš, prometna povezanost te završetak radova do početka svjetskog prvenstva u ragbiju 2019. godine, bili su uvjeti koje su morali ispuniti svi projekti na natječaju.

Ovo novo čudo tehnologije nalazit će se na mjestu gdje se trenutno nalazi gradski stadion izgrađen još 1964. godine, čije je rušenje zakazano za listopad 2015.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene