Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće učenika poslano doma

PRIJETNJE BOMBAMA Evakuirano 14 škola u Velikoj Britaniji i šest u Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće učenika evakuirano je danas iz 14 škola u Velikoj Britaniji i pet u Parizu zbog anonimnih dojava o postavljenim bombama.

Najmanje pet pariških gimnazija evakuirano je u utorak nakon anonimne dojave o postavljenim bombama, prenosi Le Parisien.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Slika nije dostupna Zbog lažne dojave Drama u Parizu: Evakuiran Eiffelov toranj

Dojave o postavljenom eksplozivu primile su gimnazije Henri IV., prestižna škola u Latinskoj četvrti, te gimnazije Montaigne, Condorcet, Louis-le-Grand i Fenelon. Sveukupno je zbog prijetnji bombom iz škola u Parizu evakuirano oko 2000 učenika. Prijetnja o bombi upućena je pozivom s telefonske govornice, a sumnjivi paket pronađen je u jednoj školi. Još nije poznato o čemu je riječ.

Velikoj Britaniji učenici su poslani kućama iz šest škola u Birminghamu, četiri u Londonu i isto toliko u Cornwallu. Policija je kazala kako su pozivi o prijetnji bombama stigli u vrlo kratkom vremenskom razmaku, no istraga je pokazala kako nije riječ o stvarnim prijetnjama, već o lažnim, slično kao i prije nekoliko dana, piše Daily Mail.

Prijetnje dolaze samo dan nakon objave Europola kako Islamska država priprema nove napade u Europi. ISIS je također objavio i poruku koja je protumačena kao direktna prijetnja Velikoj Britaniji. (Hina/N.C.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene